Kedves Ea,
örülök, és köszönöm a visszajelzést! Sok minden függ az összetevők minőségétől, ezt igyekszem mindig jelezni. A blog jobb oldalán található egy címkefelhő, hozzávalók, alapok stb. Ott talán nem olyan bonyolult a keresés. Jönnek még karácsony előtt is meglepetések :)
2 napig csak a sutijeidet sutottem. Csinaltam 6 adag cantuccinit (mindmegettes recepted), megcsinaltam a zimtsterne csillagokat, a citrusos karikakat es ezt. A cantuccini nalunk karacsonyi hagyomany, azt mindig csinalok. Nekem a fahejas csillag nem izlett annyira es eluntam a vacakolast a diszitessel es csak raplottyintettem a habot, de a gyerekek es a ferjem azt szerettek a legjobban. A citrusos karika nem rossz, de citromosabbra szamitottam. Ez a ricciarelli nagyon finom, pedig nem volt normalis etcsokim, csokimikulasbol csinaltam, es persze narancsvizem se volt, narancslikort tettem bele.
Nagyon szeretem a recept leirasaidat mert minden reszletre kitersz es pontos utasitasokat adsz. Jelzed, hogy minek milyennek kell lennie, szoval stresszmentesen lehet a receptjeidbol sutni. Ha suti kell valami nalad keresgelek eloszor. Kicsit a blogot nehezen kereshetonek talalom, a facebookon nem vagyok fent.
Remélem teljes lesz a siker! Ha mégsem jön össze a süteményliszt, akkor fele-fele arányban használt finomliszt-rétesliszt elegyével is tökéletesen működni fog. Attól sem kell megriadni, hogy a sütőből frissen kivett tésztalap szúrós illatú. Ez a szalalkáli sajátossága, de pillanatok alatt elillan.
Ma pont úgy, olyan mennyiségekkel készítettem el, ahogy írtad. Egy fél literes, meg egy 3 decis üveg totál tele lett, egy csomó cukkini még maradt is. Az öntet meg annyi, amennyi. Kicsit tartok tőle, de az íze csak holnap fog kiderülni. Majd megírom azt is, hogy ízlett.
@labirintus1: Sajnálom, hogy nem állt össze, nem tudom, mi lehetett a gond. Mindig ezekkel a mennyiségekkel készítem, és a ricottát is a közértben szerzem be. A kész malfatti állaga olyan, mintha valóban egy tésztaburok nélküli töltelék lenne. ez persze így nem sokat mond, csupán jelezni akartam, hogy lágy és könnyű. Remélem azért nem szegte a kedvedet :)
Nekem ennyi liszttel, illetve keményítővel nem állt össze, úgyhogy kénytelen voltam grízt tenni hozzá. A végeredmény egy sós fúrógombóc lett. Valószínűleg nálunk hígabb a ricotta, mert a spenót rendesen ki volt nyomva.
Habliliom Könnyed Konyhája
Habliliom Könnyed Konyhája
Utolsó kommentek:
Habliliom 2019.04.01. 13:38:53
Bejegyzés: Friss spenóttal töltött réteges burgonyapite
Attilajukkaja 2019.04.01. 13:37:43
Bejegyzés: Friss spenóttal töltött réteges burgonyapite
Habliliom 2018.03.14. 18:06:08
ahogy a receptben is szerepel:
"A töltelékhez:
kb. 3 dl savanykás házi sárgabaracklekvár (ribizlivel, meggyel is helyettesíthető)"
Nálunk minden esetben saját készítésű sárgabaracklekvár a töltelék.
Bejegyzés: A felülmúlhatatlan aprósütemény: non plus ultra, avagy a magyar macaron
nagyanyó 2018.03.14. 18:03:30
Bejegyzés: A felülmúlhatatlan aprósütemény: non plus ultra, avagy a magyar macaron
patakidora · http://csokiszosz.blog.hu 2018.03.09. 11:16:02
Bejegyzés: Kecskesajtos burgonyaterrine
Habliliom 2017.12.10. 16:37:14
örülök, és köszönöm a visszajelzést! Sok minden függ az összetevők minőségétől, ezt igyekszem mindig jelezni. A blog jobb oldalán található egy címkefelhő, hozzávalók, alapok stb. Ott talán nem olyan bonyolult a keresés. Jönnek még karácsony előtt is meglepetések :)
Bejegyzés: Ricciarelli kandírozott gyümölcsökkel
Ea 2017.12.10. 16:33:22
Nagyon szeretem a recept leirasaidat mert minden reszletre kitersz es pontos utasitasokat adsz. Jelzed, hogy minek milyennek kell lennie, szoval stresszmentesen lehet a receptjeidbol sutni. Ha suti kell valami nalad keresgelek eloszor. Kicsit a blogot nehezen kereshetonek talalom, a facebookon nem vagyok fent.
Bejegyzés: Ricciarelli kandírozott gyümölcsökkel
kmera 2017.04.10. 20:10:32
Bejegyzés: Gyors kókuszos csiga - elronthatatlan sütemény könnyedén
Habliliom 2017.03.18. 21:52:09
Bejegyzés: Krémes bűnbeesés: mascarpone-kocka tejcsokoládémázzal
eyr750 2017.03.18. 21:51:12
Bejegyzés: Krémes bűnbeesés: mascarpone-kocka tejcsokoládémázzal
Lucia Maria Darien 2017.02.18. 17:56:40
Bejegyzés: Az a csodás hagymatorta!
Habliliom 2016.11.15. 20:51:11
Bejegyzés: Krémes bűnbeesés: mascarpone-kocka tejcsokoládémázzal
Habliliom 2016.11.15. 14:14:57
Bejegyzés: Krémes bűnbeesés: mascarpone-kocka tejcsokoládémázzal
Attilajukkaja 2016.08.09. 12:52:51
Bejegyzés: Mücver – melegen, hidegen, színesen!
tóninéni 2016.08.05. 17:24:11
Bejegyzés: Könnyű, nyári antipasti
Habliliom 2016.05.28. 20:20:06
Bejegyzés: Malfatti a könnyű, tavaszi gombóc - az elrontottból pompás fogások egyik sztárja
labirintus1 2016.05.28. 20:11:35
Nekem ennyi liszttel, illetve keményítővel nem állt össze, úgyhogy kénytelen voltam grízt tenni hozzá. A végeredmény egy sós fúrógombóc lett. Valószínűleg nálunk hígabb a ricotta, mert a spenót rendesen ki volt nyomva.
Bejegyzés: Malfatti a könnyű, tavaszi gombóc - az elrontottból pompás fogások egyik sztárja
Habliliom 2016.03.14. 10:18:06
Bejegyzés: Szilvalekvárral a közepén – egy gyors és egy krémmel rétegezett finomság
zs58 2016.03.14. 10:13:09
Bejegyzés: Szilvalekvárral a közepén – egy gyors és egy krémmel rétegezett finomság
nemszólokmégegyszer 2016.03.06. 15:30:57
Bejegyzés: A'la Sztroganov - megunhatatlanul