Habliliom Könnyed Konyhája

Habliliom Könnyed Konyhája

Habos álomsütemény – mogyoróval a közepén

2019. december 07. - Habliliom

Az év végi hajtás közepette vagy akár már az ünnepekre hangolódva, nem árt némi édes, kényeztető meglepetés.  No, ez a sütemény pont olyan, mintha apró boldogságszérumok rejlenének minden egyes falatjában. Ellenállhatatlan, csupa hab, csupa meglepetés! Vékony, chiffon piskóta alapon egy réteg…

Tovább

Ragyogó krémleves édesburgonyából és sárgarépából

Jó levest készíteni egyszerű, pompásat meg egyenesen boldogság! Nem is kell hozzá feltétlenül sok összetevő, és ha az ember valami igazán melengetőre vágyik, gyakran elég körülnézni a hűtőszekrény zöldséges rekeszében. Néhány szezonális zöldségféle, fűszerek, némi figyelem, kis türelem, aztán lehet…

Tovább

Cake salé – avagy sós torta zöldségekkel

A cake salé pompás francia találmány: egyesíti a sós muffinok és a rendszerint kenyér-, illetve őzgerincformában sült, gyors kenyerek vagy sós torták minden előnyét. Langyosan, hidegen egyaránt fogyasztható! Számtalan variációs lehetőséget rejt magában ez a beszélgetések kísérőjeként, bulikra,…

Tovább

Nagymama pitetortája: csokoládés omlós tésztába rejtett vaníliakrém

Segítsüti 2019 tavasz – avagy Torta della Nonna con frolla cioccolato

A 10. születésnapját ünneplő Segítsüti tavaszi árverésére éterien omlós tésztakéregbe rejtett könnyű vaníliakrémes pitetortát késztettem pirított mandulával, fátyolnyi vaníliás porcukorral hintve. Egyszerre otthonos és különlegesen finom csemege. A licit nyertese a pedig a sütemény boldog…

Tovább

Friss spenóttal töltött réteges burgonyapite

avagy: Alul-felül ropogós, belül krémes majdnem rakott krumpli

Vékonyra gyalult burgonyakarikák, friss, tavaszi spenót, petrezselyemzöld, tojás és sajt – némi fűszer, szeletelés, keverés, sütés, és már kész is a könnyű tavaszi ebéd vagy vacsora. Ráadásul (munkahelyre, bulira, piknikre) egészben vagy szeletenként könnyedén szállítható, melegíthető, de hidegen…

Tovább

Kurkumás sárgarépa-krémleves – a vitalizáló vitaminbomba

Egy mennyei krémleveshez nincs szükség feltétlenül sok időre, bonyolult főzési technikára, de költséges alapanyagokra sem. Friss és zamatos összetevőkre annál inkább. A sárgarépa egész évben kapható gyökérzöldség, mégis tavasszal a legzamatosabb. Tele van a szervezet számára szükséges vitaminokkal,…

Tovább

Mogyorós karamellkrémes pitetorta csokoládé ganache-sal és liofilizált málnával

A téli hónapokban különösen jólesnek azok a rafinált, mégsem túlságosan nehéz desszertek, amelyek krémes kényeztetésének lehetetlen ellenállni. A csokoládé és a karamell mély, édes ízvilágát pompásan ellenpontozza a liofilizált, vagyis fagyasztva szárított málna, a kétrétegű, krémes tölteléket pedig…

Tovább

Aprósütik szezonja elstartolt: bonbonméretű marcipánkrémes korongok

Ahogy közelegnek a téli ünnepek, egyre több recept kerül tesztelésre a konyhában, ezek egyike a most kikísérletezett cukorráccsal fedett, marcipánkrémmel töltött vaníliás apróság. Nem tagadom, az aprósütemények készítése igencsak közel áll hozzám. Olyan, akár egy tökéletes relaxáció, míg az ember…

Tovább

Éterien omlós mandulás linzer ribizli zselével

A feledhetetlen aprósütemények készítése során a jó minőségű alapanyagokon túl az egyik legfontosabb összetevő a türelem, ami aztán minden falat kóstolásánál sokszorosan megtérül. Egy jól bevált klasszikus is tökéletesen új finomsággá alakul, ha van benne némi csavar! Aki szeret sütni, legalább…

Tovább

Spenótos minitorták pirított csiperkével - könnyedén

A spenót, tojás és gomba triumvirátusa mindig nyerő választás, legyen szó előételről, könnyű ebédről vagy vacsoráról. A többi már csak a fűszerezésen és az elkészítés módján múlik! Az ínycsiklandó és szemet gyönyörködtető fogásokhoz nem kellenek feltétlenül költséges hozzávalók, csupán jó minőségű…

Tovább
süti beállítások módosítása
Mobil