Habliliom Könnyed Konyhája

Habliliom Könnyed Konyhája

Főzzünk igazi vietnami levest!

Mesés csípős-savanyú zöldségleves - avagy: Canh chua a'la Habliliom

2015. október 10. - Habliliom

Az egészen káprázatos, friss hozzávalókban, zöldségfélékben gazdag vietnami konyha legjava nálunk sokkal kevésbé ismert, mint Ázsia más részeinek sokféle kulináris izgalmat kínáló fogásai. Vannak már idehaza is vietnami étkezdék, éttermek, de közel sem olyan nagy számban, mint mondjuk kínai. Van…

Tovább

Sárgarépa kakukkfűvel, majorannával - főzelékké formálva

A sárgarépa egyike azoknak a zöldségféléknek, amelyek az év egészében rendelkezésre állnak, mindig kedvező az ára, egészséges, változatosan tálalható, mégis rendszerint mellékszereplője egy-egy fogásnak. A főzelékek többségének máig mostoha szerep jut a konyhában, már ha figyelembe vesszük, hogy az…

Tovább

Gyors réteges krém finom gyümölcsökkel

Kinek ne lenne ismerős a helyzet: gyorsan volna jó, valami látványos és ínycsiklandó desszertet készíteni, akár sütés nélkül. Jóllehet szívesen időzöm a konyhában recepteken kísérletezve, süthető és főzhető finomságokat készítve, bizony előfordul, hogy idő szűkében…

Tovább

Arancini, a szicíliai rizsgolyó(k)

Kis kerek, aranyló golyóbis, kívül ropogós, belül pedig izgalmas rizstölteléket rejt. Nem más ez, mint a Földközi-tenger legnagyobb szigetének autentikus finomsága, az arancino, illetve többes számban: arancini. A sokszínű és igen gazdag szicíliai remek előétele, utcai…

Tovább

Gombamártással töltött palacsintatekercsek füstölt gomolyával

A palacsinta megunhatatlan, egyszerű, számtalan módon variálható klasszikus - könnyen elkészíthető, olcsó, gyors, mindig sikert arat. A vékony palacsinta, amit gyerekkora óta mindenki szeret édes vagy sós töltelékkel tekerve, hajtogatva, rakva, rántva, csőben sütve és még ki…

Tovább

Ínyencségek, pompás fogások, kánikula – az első szarvasgomba ünnep Jásziványban

A szarvasgomba fejedelmi ínyencség.  Nem találkozik vele az ember mindennap sem a saját konyhájában, sem pedig a piacon vagy zöldségesnél. Az olykor fekete gyémántként is emlegetett gomba (ami valójában fűszer) igazi ritkaságnak számít világszerte, és aligha akad ínyenc, aki ne értékelné nagyra! A…

Tovább

Gombafasírt – melegen és hidegen

Nem újdonság, hogy gombával sokféle finomságot lehet készíteni. Ez a mindig kapható alapanyag igencsak jó szolgálatot tesz télen-nyáron. Az igazán jó gombafasírtnak pedig nem lehet…

Tovább

Egyszerű csokoládés-marcipános szilvatorta

A gyorsan és egyszerűen megvalósítható receptek igazi ajándéknak bizonyulnak, ha kevés idő áll rendelkezésre ahhoz, hogy valami finomságot varázsoljunk asztalra. A szezonális, mégis izgalmas és különleges csemegék pedig bármikor jó szolgálatot tesznek, és gyorsan meg lehet…

Tovább

Olívakrém sült paprikával, zöldfűszerekkel

Az olívabogyó, a friss zöldségek olyannyira részei a nyári könnyű konyhának, hogy megszámlálhatatlan formában és variációban kerülnek a tányérra – szinte minden étkezés során. A dél-francia konyha nagy találmánya (vagy tán már a régi rómaiban is jelen volt valamilyen…

Tovább
süti beállítások módosítása
Mobil