Habliliom Könnyed Konyhája

Habliliom Könnyed Konyhája

Burgonyafőzelék szárzellerrel - liszt nélkül!

2015. december 09. - Habliliom

Egyszerű alapanyagokból kis rafinériával különlegesen ízletes főzeléket lehet varázsolni az asztalra. A főzeléket sokféleképpen lehet készíteni, kinek-kinek megvannak a maga jó és rossz élményei vele kapcsolatban. Ha a fűszerezés és a tálalás egyaránt ínycsiklandó,…

Tovább

Gombakrémleves finom fűszerekkel

A krémlevesek ünnepnapokon, hétvégéken és hétköznapokon egyaránt jólesnek. Téli hidegben pedig valóságos energetizáló hatásuk van: forrón vagy melegen gyorsan feledtetik a zord időjárást. A gombakrémleves egyike a legnépszerűbb krémleveseknek, se szeri se száma a…

Tovább

Linzerkarika - nem csak a Mikulásnak!

Ha az aprósütemények egyik nagy favoritját, ugyanakkor a legnépszerűbbek egyikét kellene megnevezni, nagy valószínűséggel a linzerkarikára esne a választás. Újraértelmezve, ünnepi díszbe öltöztetve, garantáltan sikert arat! A linzerkarika nem hiányozhat a repertoárból,…

Tovább

Pozsonyi kifli - különleges kiadás

A pozsonyi kifli legalább annyira hozzátartozik a magyarországi sütemények hagyományához, mint mondjuk a rétes, a palacsinta vagy a zserbó. Szeretjük ünnepek idején, szeretjük hétvégén vagy hétköznap kávé, tea mellé, de akár reggelire, tízóraira is. Nem is kell feltétlenül mindig ugyanúgy készíteni,…

Tovább

Paradicsomleves - sosem elég belőle!

A paradicsomleves nagyszerű minden formában, hát ha még krémes és gazdag is, igazi lélekmelegítő! Idehaza hosszú ideig egyféle paradicsomlevest főzött háziasszony, menzai vagy éttermi szakács, szakácsnő – no jó, a minőségi különbségek persze jelentősek…

Tovább

Csicsókalepény extrákkal

A hosszú időre elfeledett, sokáig a szegények krumplijaként emlegetett csicsóka vagy más néven jeruzsálemi articsóka megdicsőülve tért vissza az utóbbi időkben a konyhákba – főként az éttermibe, de szerencsére már egyre többünk otthonába is. Ősztől tavaszig időről…

Tovább

Zöldségcurry vörösen

Az indiai-brit együttműködésben világkarriert befutott curry fantasztikus fogás – nem csupán igen sokféleképp variálható, de akár minimális előkészülettel, villámgyors, színes, különleges ebéd vagy vacsora is lehet egy-egy jól megválasztott saját készítésű…

Tovább

Citrusos karikák egyszerűen

Megkezdődött a visszaszámlálás a karácsonyi ünnepekig, ezzel egyidejűleg megérkezett az első hó, és persze az aprósütik főszezonja is.   Nyilván december végéig még számos új és bevált recept kerül ismét terítékre. Most némi ráhangolódás, játék a színekkel és az…

Tovább

Matcha-süti mandulával, naranccsal

Tündércsókok egészségesen, finoman

Ha létezne a teasüteményeknek igazi szezonja, hát most venné kezdetét. Valójában itt a konyhában szinte egész évben készülnek aprósütemények, épp ezért szívesen kombinálok új ízeket, tökéletesítek recepteket, találok ki újakat. A hűvös őszi napok valahogy hozzák…

Tovább

Füstös, paprikás rétes

Ha egy fogás nevében szerepel a paprikás jelző, szinte biztosra vehető, hogy valami jó kis magyaros finomságról van szó. Jóllehet az elmúlt évek magyar vagy még pontosabban magyaros konyhája komoly változásokat tudhat magáénak, amelyben az egészségesebb fogások is mind nagyobb…

Tovább
süti beállítások módosítása
Mobil