Habliliom Könnyed Konyhája

Habliliom Könnyed Konyhája

Cukkini-tian

Egy régimódi fogás újragondolva

2015. július 14. - Habliliom

Nyár van, valóságos cukkinidömping majdnem minden zöldségesnél. Nincs is jobb dolog ilyenkor, mint ebből a sokféleképp felhasználható zöldségből valami újdonságot (vagy épp elfeledett fogást?) készíteni! Nagy kedvenc a cukkini minden formában – a kisebbekből remek saláta,…

Tovább

Áfonyás-málnás kókuszpite

Ha valami igazán könnyed nyári desszertre vágyik az ember, a most érő bogyósok biztosan szerephez jutnak benne. A fekete áfonya igazi szuperélelmiszernek számít. Értve ez alatt azt, hogy annyiféle vitamin, ásványi anyag található benne nagy koncentrációban, amivel kevés…

Tovább

Sacher - egy legenda és egy tortányi békebeli hangulat

Az Osztrák-Magyar Monarchia fennállásának utolsó harmadában Bécsben élt egy közkeletű mondás, miszerint „Ausztria házában” uralkodik a császár, „Ausztria szállodájában” pedig Sacher. A máig Bécs egyik legexkluzívabb kulináris lelőhelye és egyben luxusszállodája számos szempontból legendás. A…

Tovább

Cukkini - uborkaleves hidegen

Itt az uborkaszezon! A kifejezés ugyan leginkább átvitt értelemben arra a nyári időszakra használatos, amikor a fontos események elkerülnek mindenkit, a konyhában azonban valóban itt a frissítő fogások ideje – uborkával. Aligha akad olyan konyha, ahol az ebédek, vacsorák többségéhez ne társulna…

Tovább

Mesés rizspuding-torta – sütés nélkül, könnyedén!

A szerény tejberizsből is kerekedhet olyan pompás desszert, mintha egészen különleges hozzávalókat sorakoztatna fel az ember az elkészítéséhez.  Szinte minden akad hozzá otthon a konyhában/kamrában, ami pedig épp nincs a háznál, az első zöldségesnél beszerezhető. A legjobb desszertek alapjai is…

Tovább

Az ezüstkanál nyomában

Mi minden rejlik egy emblematikus evőeszközben?

A kulináris kalandok elsősorban a jobbnál jobb ételekről, változatos fogásokról szólnak, az sem mellékes azonban, hogy milyen evőeszközzel kóstoljuk mondjuk a legjobb leveseket vagy épp ínycsiklandó desszerteket. Jó ételt kanalazni jó – ez nem is vitás. No de milyen kanállal?…

Tovább

Zöldspárga-tál mediterrán ízekkel

Könnyed nyári ízek a szezon utolsó spárgatálján

Nem egyszerűen nyár van, de minden szeszélyével együtt az iskolai vakációval együtt tagadhatatlanul megérkezett a kánikula. Ilyenkor a legnagyobb konyhai lelkesedés mellett is igyekszik mindenki minimalizálni a tűzhelynél töltendő időt. Nem lehet eleget hangsúlyozni, hogy most a folyadék- és…

Tovább

Frissítő, könnyed nyári pite

Kókuszos-ricottás pite – krémesen egyszerűen

Pitét sütni, pitét enni jó – ez nem is vitás! A pite, már ahogy Európa ezen részén ismerjük, rendszerint két, lehetőség szerint vékony, omlós tésztalap, valamint a közéjük halmozott töltelék egységét jelenti. A kisült, kihűlt pitét többnyire kisebb vagy nagyobb négyzet…

Tovább

János-napig ne felejtsd el: 7 héten át a spárgát (jó) enned!

Spárgakrémes palacsintavirágok – könnyedén

Javában tart már a hazai spárgaszezon, és tagadhatatlanul évről évre egyre több rajongója akad ennek a királyi zöldségfélének. Van, aki a fehér, van, aki a zöld típust kedveli, és vannak, akik mindkettőt. Az az igazság, hogy szinte minden spárgás recept elkészíthető bármelyikből. A komoly…

Tovább
süti beállítások módosítása
Mobil