Habliliom Könnyed Konyhája

Habliliom Könnyed Konyhája

Kényeztető zöldségrakottas tavaszi kiadásban, könnyedén

2017. május 20. - Habliliom

Örök igazság, hogy nem csupán az ízlelőbimbóinkat, de a szemünket sem árt kényeztetni az asztalra kerülő fogásokkal. Ha a látvány csábító, az illatok mesések, az ízek tökéletesek, valódi élmény az ebéd vagy a vacsora. Mindezt lehet fokozni azzal, hogy a feltálalt étel egészséges, ráadásul  nem is…

Tovább

Rebarbara pitébe foglalva

A szezon talán legüdítőbb pitéje készült most a konyhában, méghozzá friss rebarbarával. Omlós tészta, őrölt dió, friss rebarbara, némi málna (egyelőre a mélyhűtőből), valamint egy könnyed vaníliás réteg alkotja ezt a nem mindennapi pitét. Mit is tud a rebarbara? A nálunk termő, piacokon,…

Tovább

Zöldspárga-krémleves gyömbérrel és tökmagolajjal

Szeszélyes időjárás ide vagy oda, tavasz van, csalhatatlanul itt a spárgaszezon. A spárgát egyszerűen nem lehet megunni, és mindenféle formában annyira jó (ráadásul nagyon egészséges is), hogy ebben a néhány hétben, amíg kapható, rendszeresen szerepel az étlapon. Szeretjük csak úgy magában főzve,…

Tovább

Színes, könnyed rolád háromféle töltelékkel

Ünnepi komoly lakomák után igazán jól jönnek a változatos, izgalmas, mégis kímélő fogások! Ezek között is akadnak, amelyek akár könnyű főfogásként, előételként, sőt bulikra feltálalható harapnivalóként is garantáltan sikert aratnak. Látványosak, különlegesek és…

Tovább

Fehér csokoládés marcipánkrémmel töltött mandulás linzer

Ha hosszú hétvége, ünnep, általában több idő jut a konyhai ténykedésre, és szinte garantált, hogy valami ínycsiklandó újdonságot is készítek. Az aprósütemények lelkes híveként ilyenkor sem hiányozhat a műfaj valamely kipróbált, illetve újonnan kikísérletezett darabja (vagy akár mindkettő) a…

Tovább

Gyors kókuszos csiga - elronthatatlan sütemény könnyedén

Minimális előkészület, maximális ízhatás – a gyors kókuszos csiga a megmaradt tojásfehérjék felhasználása apropójából kerekedett sütemény, de olyan sikeresnek bizonyult, hogy ezután is ez lesz az etalon. A rendszerint élesztős, néha sütőporral lazított zsiradék hozzáadásával készült omlós tésztás…

Tovább

Az újragondolt Rákóczi-túrós kocka – Segítsüti 2017 tavasz

Sütni öröm, ínycsiklandó süteménnyel pedig egyszerre örömet szerezni és segíteni: dupla öröm! Ha kitavaszodik, indul a Segítsüti tavaszi sütiárverése, minden évben nagyszerű célokért. 2017 tavaszán a Bátor Tábor javára ajánljuk fel a süteményliciten befolyt összeget. A Bátor Táborról, ami…

Tovább

Gyors cukkinikrém Kelet-mediterrán fűszerekkel

Szendvicskrém, mártogató vagy hideg előétel - egészségesen, könnyedén

Reggelire, uzsonnára, vacsorára, pirítósra, friss kenyérre, de akár előételként is tálalható, egészséges szendvicskrém készült most a konyhában - vaj nélkül, tavaszra hangolva, könnyedén. Alig több mint negyedóra alatt összedobható, friss tavaszi ízek és a Kelet-Mediterráneum zamatai teszik…

Tovább

Könnyed, omlós almás pite karamellizált almával

A jó almás pite igazi otthonos desszert, rengeteg finom almát rejt két könnyű omlós tésztalap között. Szinte végtelen módon variálható, és kinek-kinek megvan a maga féltve őrzött, örökölt vagy épp saját fejlesztésű receptúrája. Olyan klasszikus desszert ez, amit (szinte) mindenki szeret, no és…

Tovább

Sült kelbimbó pirított dióval és gránátalmával

Februárban már gyakran van szükség kreativitásra és fantáziára, hogy megfizethető, friss zöldségből varázsoljon az ember valami finomat az asztalra. Azért előfordul, hogy ez is könnyebb, mint hirtelen gondolná az ember. A kelbimbó a téli időszak egyik nagy klasszikusa a zöldségpiacon. Igazán finom,…

Tovább
süti beállítások módosítása
Mobil