Habliliom Könnyed Konyhája

Habliliom Könnyed Konyhája

Duplán csokoládés, ropogós linzerkarikák lemon curddal töltve

2017. december 01. - Habliliom

Ha van az évnek olyan időszaka, amikor eljön az aprósütemények, ínycsiklandó finomságok sütésének csúcsszezonja, hát ez az! Aprósüteményeket, különleges desszerteket az ünnepekre és persze előtte meg utána szinte mindenki szívesen készít, aki szeret a konyhában…

Tovább

Sakktábla a tányéron

Egyszerre játékos és pompás sütemény a sakktábla. Minden szelet apró kockákból áll, és bármely alkalom apropóján kerül a tányérokra, garantált vele a siker! A sakktábla névre hallgató süteménnyel talán egyetemista koromban találkoztam első ízben, amikor egy kedves évfolyamtársam megkínált vele. …

Tovább

A kiskifli az kiskifli, az kiskifli

A megunhatatlan vaníliás kifli

Szó nincs róla, hogy Gertrude Stein híres 20. század eleji szentenciáját a rózsáról („Rose is a rose is a rose.”) minden interpretációjával egy az egyben a süteményestál tartalmára repíteném, de tény: a vaníliás kifli az aprósütemény-repertoár alapdarabja, sőt valamiféle kezdete és csúcspontja is a…

Tovább

Villámgyors fetás falatok – melegen, hidegen

Könnyű előétel vagy beszélgetés mellé csipegetni való falatok percek alatt fetából – melegen és hidegen. A feta vagy a hozzá hasonló állagú, úgynevezett feta-típusú sajtok tökéletesek salátákhoz előételekhez, sütve, réteslapba vagy vajas tésztába töltve, különféle zöldségfélékkel kombinálva. A…

Tovább

Csőben sült brokkoli gazdagon, makaróniágyon sütve

Egy színpompás zöldségekben gazdag, csőben sült egytálétel igazi jutalomfogás a hűvös napokon. Egy jó csőben, vagyis sütőben készített egytálétel nagy előnye, hogy gyakorlatilag minden alkatórész egyetlen edényben sül tökéletesre – nem okoz fejtörést a köret, ráadásul mosogatni is kevesebbet kell a…

Tovább

Csokoládés almatorta egyszerűen

Zamatos alma, gyors kevert tészta, meg egy kis rafinéria szükséges csupán ehhez a hamisítatlan őszi desszerthez. Túlzás nélkül állítható: ez az a típusú finomság, amiből egy szelet sohasem elég. Nincsenek benne különleges hozzávalók, mégsem mindennapi torta a végeredmény. Jó minőségű almához…

Tovább

Az ősz első sütőtökkrém-levese – csuklókímélő módszerrel

Sütőtökből levest főzni jó. Az egyik legmelengetőbb krémleves, amiből nem lehet eleget készíteni, de jó, ha az ember csuklója is ép marad az előkészítés során. A sütőtök gyerekkorom óta nagy kedvencem, jóllehet a belőle készülő krémlevesek világával valamikor késő kamasz koromban kezdtem…

Tovább

Édes mázas leveles stangli – Sfogliatine glassate egyszerűen

4 hozzávalóból mesés aprósütemény!

Csodásan könnyed aprósütemény, aminek házi változata mögött messze elmarad bármely készen kapható variáció! Az olasz gasztronómia kimeríthetetlen kincsestárában van egy pillekönnyű, teához, kávéhoz egyaránt pompás aprósütemény, amit nem lehet elégszer elkészíteni. Számos receptúrája ismert, van,…

Tovább

Cukrászkrémes pitetorta – avagy torta della nonna újragondolva

Omlós tészta, vaníliakrém, pirított diófélével a tetején – a maga egyszerűségében lenyűgöző csemege! Az omlós tésztával készült piték vagy azok tortaformában készült változatai nem egyszerűen sokfélék a töltelék, a tészta arányai vagy épp a tálalásuk tekintetében, de rendkívül ízletesek, ráadásul a…

Tovább

Paradicsommal, sajttal rakott mini padlizsán

A nap érlelte paradicsom padlizsánnal, jóféle sajtokkal egybekomponálva a nyári rakottasok talán legjobbika.  Padlizsánt szinte egész évben lehet már kapni, mégis az augusztusra tökéletesre érő példányok a legzamatosabbak (nincs ez másként a paradicsomokkal sem). Ha pedig olyan szerencséje van az…

Tovább
süti beállítások módosítása
Mobil