Habliliom Könnyed Konyhája

Habliliom Könnyed Konyhája

Görög saláta - nem lehet megunni!

2016. április 20. - Habliliom

A görög saláta - vagy eredeti nevének átírásával: a horiatiki - a görög konyha egyik alap előétele. Végtelenül egyszerű, végtelenül sokféleképp variálható – igazi kedvenc világszerte, nem meglepő, hogy itt a konyhában is gyakran készül, majd’ minden…

Tovább

Zöldspárgás csiperkés rizottó

Végre megjelent a friss spárga piacon! A megfelelő spárga választásáról, előkészítéséről és természetesen különleges spárgás fogásról már írtam korábban. Most egy jól bevált klasszikus készült zsenge zöldspárgával és fehér csiperkével.  Vitathatatlan, hogy egy jó…

Tovább

Segítsüti 2016 tavasz – kétféle csók különleges kivitelben

Sokféle finomságot, receptet, érdekességet ajánlottam már az évek alatt Habliliom Könnyed Konyhája kedvelőinek figyelmébe. A most készült sütemények azonban nem csupán megkóstolhatók, de egy igazán nemes cél megvalósításához is hozzájárulnak.  A Segítsüti egy nagyszerű civil szervezet, immár 7. éve…

Tovább

Színes zöldségtorta tavaszra hangolva

Örök igazság, hogy az ember elsősorban a szemével közelít a tányérjára kerülő fogásokhoz. Persze az sem árt, ha látványt íncsiklandó ízélmény kíséri. A piaci standok így áprilisban már egyre színesebbek, nehéz is ellenállni a kínálatnak. No meg jóleső érzés…

Tovább

Tavaszi virágok tojáslikőrkrémmel

Az épp csak mögöttünk hagyott húsvéti ünnepek elképzelhetetlenek tojás és tojással készült ételek nélkül – ebben egyetértés mutatkozik világnézettől, vallásgyakorlástól függetlenül. Minden bizonnyal a főtt tojás a legkorábbi szimbolikus étel a zsidó-keresztény kultúrkörben – egyben a legismertebb…

Tovább

Könnyed hummusz és egy különleges sajtos mártogató

Ünnepek alatt vagy épp után mindig jó talonban tartani olyan kenyérre kenhető, kanalazgatható vagy épp mártogatható finomságot, amiben senki sem csalódhat, izgalmas ízeket rejt. A vajas kenyér bármilyen rakománnyal (húsvét után pl. tojáskarikákkal, zöldségfélékkel) jól jöhet, ha épp csak annyi idő…

Tovább

Fonott kalács, ha foszlós

Kalácsból forma, alak és persze ízesítés szerint sokféle létezik. Van, aki a sósra, van, aki az édesre, mások a töltöttre esküsznek. Gyerekkoromból emlékszem nagymamám húsvéti kalácsára, ami egészen fantasztikus volt – és kissé sós. Családilag csak sárga kalácsként emlegettük, tökéletesen illett a…

Tovább

Cukkini-sárgarépa rakottas

A tavaszi zöldségdömping ugyan várat még magára egy keveset, de azért ilyenkor is lehet izgalmas, könnyed, mégis laktató zöldséges fogásokat tálalni az aktuális kínálatból.   A cukkini és a sárgarépa kombinációja nem csupán tésztaételekhez, mártásokhoz remek, de rakott zöldségekhez is pompás.…

Tovább

Színpompás spenótrolád - sárgarépás paradicsomraguval

Tagadhatatlanul itt a tavasz, és ez nem csupán az időjáráson, de a piaci standok kínálatán is egyre jobban látható. A hazai újhagyma, hónapos retek mellett már a zsenge spenótlevelekből is pompás a választék. Ráadásul az ára sem mondható csillagászatinak (persze piaca és…

Tovább

Füstöltrizs-saláta naranccsal és olívával

A rizs a világ népessége nagy részének alapvető tápláléka, nem véletlen, hogy rendkívüli alapanyag. Számos fajtája létezik, egyike a legősibb táplálékoknak, és bár a kereskedelmi forgalomban alapvetően hosszú és kerek szemű fajtákat különböztetnek meg, ennél lényegesen…

Tovább
süti beállítások módosítása
Mobil