Habliliom Könnyed Konyhája

Habliliom Könnyed Konyhája

Villámdesszertek színesen és könnyedén

2016. január 16. - Habliliom

A karácsonyi komolyabb mennyiségű süteményekre tekintettel bizony jócskán beszereztem aszalt és kandírozott gyümölcsökből is, nem kis készlet várakozott aztán, hogy a maga idejében valami finomság formájában új életre keljen! Mivel nem mindig marad idő hosszas előkészületre, azonban jó, ha beindul…

Tovább

Tésztasaláta szárzellerrel - megújulás mindenkorra!

A tésztasaláta remek dolog, épp annyira lehet igazi sztár egy hétköznapi vacsora során, mint ünnepi asztalokon, bulikon. Se szeri, se száma a variációknak, és mindig összehozható abból, ami épp akad otthon, vagy épp abból, ami szezonális. Lehet variálni a tésztafajtákat, az öntetet - és…

Tovább

Gombával, petrezselyemmel készült quiche

Szívesen készítek olyan fogásokat, amelyek azon melegében épp olyan ízletesek, mint alaposan lehűtve. Igaz, hogy teljesen más tulajdonságai érvényesülnek, de mindkét esetben tökéletesek! Az egyik ilyen jellegű remek ebéd- vagy vacsoraétel a francia konyhából elterjedt lepényféle, a…

Tovább

Aszalt áfonyás ricottatorta - liszt nélkül

A komoly decemberi sütések, desszertek után ideje  a könnyű, ellenállhatatlan finomságoknak! Egy jó desszert persze sokféleképp lehet könnyed vagy igazán könnyű. Leginkább, ha nem bonyolult a készítése, szinte légies az állaga, mégis krémes, ráadásul olyan ízek is életre kelnek benne, amelyek…

Tovább

Gesztenyedesszert ünnepre hangolva - sütés nélkül

Vannak sütéssel és sütés nélkül készíthető desszertek – nem versenytársak, mindegyiknek megvan a helye és ideje. A sütés nélküliektől még azok sem riadnak vissza sok esetben, akik kevesebb időt töltenek a konyhában. Ezúttal olyan ínyencséget készítettem, ami egyszerű…

Tovább

Sajtrolád borsköntösben

Ha hétköznapokon jönne jól egy izgalmas hidegkonyhai fogás, ha az ünnepek közeledtével készülnek hidegtálak, ez a látványos és finom fogás mindig jó szolgálatot tesz! Valamikor az 1990-es években lett igazán népszerű hidegkonyhai fogás a sajtrolád vagy sajttekercs. Az alaprecept nagyon egyszerű:…

Tovább

Kapribogyós zellersaláta - házi majonézzel

A vitaminínséges, téli időszakban is akad szezonális alapanyag, amiből egészséges, finom fogás készülhet. Ilyenek a gyökérzöldségek, amelyek számos formában kerülhetnek ilyenkor is terítékre. Közülük is kiemelkedik az aromás, sokszor mostohán kezelt zeller, amiből akár…

Tovább

Marcipánminyonok rózsaszínben

A minyon nagyszerű találmány, és talán sokan nem is hinnék, de a 20. század első harmadában igen népszerű volt ennek a remek édességnek a házi készítésű változatai is. Ma már egyre ritkábban készül otthon, pedig nem túl bonyodalmas, ráadásul nagyon…

Tovább

Kókusztejes zödségcurry thai stílusban

A különféle curryk a dél-ázsiai konyhák nagyszerű fogásai. Hideg időben pedig az ember sokszor vágyik valami fűszeres, melengető, mégis friss fogásra – egy jó curry mindezt tudja! Lásd pl. itt. Igaz ugyan, hogy a curry elnevezés nem Indiából, Malajziából vagy Thaiföldről…

Tovább

Ricciarelli kandírozott gyümölcsökkel

Van egy réges-régi Toszkánából származó karácsonyi sütemény, amit a hagyomány szerint Sienában sütöttek először. Alapvetően finomra őrölt mandulából, tojásfehérjéből és cukorból készített aprósütemény, ricciarelli névre hallgat. Kis kerek süteményekről van szó,…

Tovább
süti beállítások módosítása
Mobil