Habliliom Könnyed Konyhája

Habliliom Könnyed Konyhája

Ellenállhatatlan karamellkrém linzerkarikába töltve

2016. november 20. - Habliliom

Egy igazán jó karamellkrém nem egyszerűen vetélytársa mondjuk a csokoládékrémeknek, de sok esetben akár felül is múlhatja azokat. Intenzív, aromás, sűrű – valódi kényeztetés. Hűvös napokon valahogy amúgy is jobban vágyik az ember jutalomfalatokra. Ezt a krémet nem csupán nassolni lehet, de…

Tovább

Krémes bűnbeesés: mascarpone-kocka tejcsokoládémázzal

Egy jó krémes desszert garantált jutalom minden főétkezés zárásaként, vagy épp délutáni beszélgetések kísérőjeként. Jóllehet a legklasszikusabb mascarponéval készült desszert, a minőségi tiramisu a maga kategóriájában verhetetlen, ez a gazdag, krémes sajtféleség még számos finomság remek…

Tovább

Tökmagos pogácsa tökmagolajjal

Egy rendes hosszú hétvégén, ha az ember épp nem utazik sehová, szívesen időz hosszabban is a konyhában. Az időigényesebb fogások is bőségesen beleférnek a napba. Ideje volt már pogácsát sütni. A pogácsa Magyarországon szinte a sós aprósütemények szinonimájának is tekinthető. Talán nincs is olyan…

Tovább

Vitalizáló édeskömény-krémleves tökmagolajjal

Didergés, őszi fáradtság, lehangoltság?  Felejtsük el egy testet-lelket átmelegítő édeskömény-krémlevessel!  Az édesköményhez ma már bármelyik piacon, nagyobb élelmiszer-áruházban könnyedén hozzájuthat bárki. Igaz, hogy Olaszországgal ellentétben, ahol kilóra mérik, nálunk jobbára darabra árazzák…

Tovább

Csokoládés körtekocka barackmázzal

Ha már ősz van, a szezonális desszertrepertoárt az alma mellett jólesik a másik nagy klasszikus gyümölccsel, a körtével is színesíteni. A múltkori újragondolt  klasszikus után itt egy saját fejlesztésű újdonság. Nagyon (mondhatni: szemérmetlenül) csokoládés, nagyon…

Tovább

Karfiolsaláta koktélparadicsommal

Van-e jobb érzés, mint a saját termésből finomságot varázsolni az asztalra? Városi ember számára igazán nagy kincs, ha bármilyen kis területen saját nevelésű zöldséget, gyümölcsöt szüretelhet. A koktélparadicsom viszonylag kis helyen is jól érzi magát, legyen szó balkonládáról vagy méretes…

Tovább

Máglyarakás Habliliom módra

Az ősz legotthonosabb kenyérpudingja

Az őszi, otthonos desszertek koronázatlan királynője egy jól elkészített máglyarakás. Benne a gyerekkor ízei, az otthon melege, az évszak meghatározó gyümölcsei: az alma, a dió, meg még sok minden jó. Az sem árt neki, ha kicsit felturbózza az ember, kicsinosítja. Tortaformában sütve látványos…

Tovább

Kápiakrémleves nem csak hűvös estékre

A hűvös szeptember végi estéken (vagy napokon) egyre gyakrabban esik jól egy-egy tál forró leves. Ismét eljött az ideje a változatos krémleveseknek, amelyek viszonylag gyorsan és egyszerűen elkészíthetők, no meg persze sokféleképp variálhatók. Lelkes híve vagyok a műfajnak,…

Tovább

Tejszínes-ricottás szőlőkocka

A szeptember egyik igazi kincse a csemegeszőlő, ami frissen a legízletesebb,  érdemes hát desszertekbe is juttatni belőle. Talán kevésbé közismert tény, hogy a szőlőnek közel 16 000 fajtája terem világszerte, a története pedig szinte egyidős a civilizációéval. Az egyik…

Tovább

Mártogató, köret vagy saláta grillezett padlizsánnal

Későnyári ízek egy igazán könnyed fogásban

Valóban bárhol könnyedén beszerezhetők az ilyenkor tökéletesre érő padlizsánok. Nem túlzás: remek (nem kizárólag) mediterrán fogások alapja ez a zöldségféle, amiből most egy grillezett zöldségekkel felturbózott, többféle módon is tálalható fogás kerekedett. A sokoldalú padlizsán nagyszerű…

Tovább
süti beállítások módosítása
Mobil