Habliliom Könnyed Konyhája - Utolsó kommentek
blfr8@https://blog.hu
©2024 blog.hu
https://habliliom.blog.hu/2019/03/31/friss_spenottal_toltott_burgonyapite/full_commentlist/1#c36970853
Válasz erre: Friss spenóttal töltött réteges burgonyapite
2019-04-01T13:38:53+02:00
2019-04-01T13:38:53+02:00
Habliliom
http://blog.hu/user/1000494
:)
https://habliliom.blog.hu/2019/03/31/friss_spenottal_toltott_burgonyapite/full_commentlist/1#c36970675
Válasz erre: Friss spenóttal töltött réteges burgonyapite
2019-04-01T13:37:43+02:00
2019-04-01T13:37:43+02:00
Attilajukkaja
http://blog.hu/user/53310
Ezt muszáj lesz kipróbálni, annyira jól néz ki. :o)
https://habliliom.blog.hu/2016/01/31/a_felulmulhatatlan_aprosutemeny_non_plus_ultra_avagy_a_magyar_macaron/full_commentlist/1#c34800960
Válasz erre: A felülmúlhatatlan aprósütemény: non plus ultra, avagy a magyar macaron
2018-03-14T18:06:08+01:00
2018-03-14T18:06:08+01:00
Habliliom
http://blog.hu/user/1000494
Kedves Nagyanyó, <br />
<br />
ahogy a receptben is szerepel:<br />
<br />
"A töltelékhez:<br />
kb. 3 dl savanykás házi sárgabaracklekvár (ribizlivel, meggyel is helyettesíthető)"<br />
<br />
Nálunk minden esetben saját készítésű sárgabaracklekvár a töltelék.
https://habliliom.blog.hu/2016/01/31/a_felulmulhatatlan_aprosutemeny_non_plus_ultra_avagy_a_magyar_macaron/full_commentlist/1#c34784980
Válasz erre: A felülmúlhatatlan aprósütemény: non plus ultra, avagy a magyar macaron
2018-03-14T18:03:30+01:00
2018-03-14T18:03:30+01:00
nagyanyó
http://blog.hu/user/175082
A képen látható süti mivel van töltve?
https://habliliom.blog.hu/2018/03/09/kecskesajtos_burgonyaterrine/full_commentlist/1#c34768594
Válasz erre: Kecskesajtos burgonyaterrine
2018-03-09T11:16:02+01:00
2018-03-09T11:16:02+01:00
patakidora
http://blog.hu/user/445985
Szuper ötlet, kipróbálom hétvégén. Köszi!
https://habliliom.blog.hu/2015/12/11/ricciarelli_kicsit_maskent/full_commentlist/1#c34282977
Válasz erre: Ricciarelli kandírozott gyümölcsökkel
2017-12-10T16:37:14+01:00
2017-12-10T16:37:14+01:00
Habliliom
http://blog.hu/user/1000494
Kedves Ea, <br />
örülök, és köszönöm a visszajelzést! Sok minden függ az összetevők minőségétől, ezt igyekszem mindig jelezni. A blog jobb oldalán található egy címkefelhő, hozzávalók, alapok stb. Ott talán nem olyan bonyolult a keresés. Jönnek még karácsony előtt is meglepetések :)
https://habliliom.blog.hu/2015/12/11/ricciarelli_kicsit_maskent/full_commentlist/1#c34282487
Válasz erre: Ricciarelli kandírozott gyümölcsökkel
2017-12-10T16:33:22+01:00
2017-12-10T16:33:22+01:00
Ea
http://blog.hu/user/16113
2 napig csak a sutijeidet sutottem. Csinaltam 6 adag cantuccinit (mindmegettes recepted), megcsinaltam a zimtsterne csillagokat, a citrusos karikakat es ezt. A cantuccini nalunk karacsonyi hagyomany, azt mindig csinalok. Nekem a fahejas csillag nem izlett annyira es eluntam a vacakolast a diszitessel es csak raplottyintettem a habot, de a gyerekek es a ferjem azt szerettek a legjobban. A citrusos karika nem rossz, de citromosabbra szamitottam. Ez a ricciarelli nagyon finom, pedig nem volt normalis etcsokim, csokimikulasbol csinaltam, es persze narancsvizem se volt, narancslikort tettem bele. <br />
<br />
Nagyon szeretem a recept leirasaidat mert minden reszletre kitersz es pontos utasitasokat adsz. Jelzed, hogy minek milyennek kell lennie, szoval stresszmentesen lehet a receptjeidbol sutni. Ha suti kell valami nalad keresgelek eloszor. Kicsit a blogot nehezen kereshetonek talalom, a facebookon nem vagyok fent.
https://habliliom.blog.hu/2017/04/09/gyors_kokuszos_csiga_elronthatatlan_sutemeny_konnyeden/full_commentlist/1#c32817051
Válasz erre: Gyors kókuszos csiga - elronthatatlan sütemény könnyedén
2017-04-10T20:10:32+02:00
2017-04-10T20:10:32+02:00
kmera
http://blog.hu/user/1103714
Ez nagyon tetszik!
https://habliliom.blog.hu/2016/11/13/kremes_bunbeeses_mascarpone-kocka_tejcsokolademazzal/full_commentlist/1#c32664099
Válasz erre: Krémes bűnbeesés: mascarpone-kocka tejcsokoládémázzal
2017-03-18T21:52:09+01:00
2017-03-18T21:52:09+01:00
Habliliom
http://blog.hu/user/1000494
Nagyon örülök!
https://habliliom.blog.hu/2016/11/13/kremes_bunbeeses_mascarpone-kocka_tejcsokolademazzal/full_commentlist/1#c32663311
Válasz erre: Krémes bűnbeesés: mascarpone-kocka tejcsokoládémázzal
2017-03-18T21:51:12+01:00
2017-03-18T21:51:12+01:00
eyr750
http://blog.hu/user/732311
Ebbe a sütibe kép alapján beleszerettem :) Pontosan olyan, mint ahogy leírás és az elképzelésem alapján gondoltam: isteni!!! Köszi a receptet!
https://habliliom.blog.hu/2016/02/18/az_a_csodas_hagymatorta/full_commentlist/1#c32465452
Válasz erre: Az a csodás hagymatorta!
2017-02-18T17:56:40+01:00
2017-02-18T17:56:40+01:00
Lucia Maria Darien
http://blog.hu/user/927315
Ez csodasan hangzik! Es gyonyou szep lett!!!! Gratulalok!!! Remelem hamarosan elkeszithettem :)
https://habliliom.blog.hu/2016/11/13/kremes_bunbeeses_mascarpone-kocka_tejcsokolademazzal/full_commentlist/1#c31732257
Válasz erre: Krémes bűnbeesés: mascarpone-kocka tejcsokoládémázzal
2016-11-15T20:51:11+01:00
2016-11-15T20:51:11+01:00
Habliliom
http://blog.hu/user/1000494
Remélem teljes lesz a siker! Ha mégsem jön össze a süteményliszt, akkor fele-fele arányban használt finomliszt-rétesliszt elegyével is tökéletesen működni fog. Attól sem kell megriadni, hogy a sütőből frissen kivett tésztalap szúrós illatú. Ez a szalalkáli sajátossága, de pillanatok alatt elillan.
https://habliliom.blog.hu/2016/11/13/kremes_bunbeeses_mascarpone-kocka_tejcsokolademazzal/full_commentlist/1#c31729165
Válasz erre: Krémes bűnbeesés: mascarpone-kocka tejcsokoládémázzal
2016-11-15T14:14:57+01:00
2016-11-15T14:14:57+01:00
Habliliom
http://blog.hu/user/1000494
Nagyobb élelmiszerüzletekben kapható, eltéveszteni sem lehet, a zacskón nagy betűkkel szerepel a süteményliszt felirat.
https://habliliom.blog.hu/2016/08/08/mucver_melegen_hidegen_szinesen/full_commentlist/1#c30958670
Válasz erre: Mücver – melegen, hidegen, színesen!
2016-08-09T12:52:51+02:00
2016-08-09T12:52:51+02:00
Attilajukkaja
http://blog.hu/user/53310
Pfu, de jol hangzik!
https://habliliom.blog.hu/2016/08/03/konnyu_nyari_antipasti/full_commentlist/1#c30932866
Válasz erre: Könnyű, nyári antipasti
2016-08-05T17:24:11+02:00
2016-08-05T17:24:11+02:00
tóninéni
http://blog.hu/user/270536
Ma pont úgy, olyan mennyiségekkel készítettem el, ahogy írtad. Egy fél literes, meg egy 3 decis üveg totál tele lett, egy csomó cukkini még maradt is. Az öntet meg annyi, amennyi. Kicsit tartok tőle, de az íze csak holnap fog kiderülni. Majd megírom azt is, hogy ízlett.
https://habliliom.blog.hu/2016/05/14/malfatti_a_konnyu_tavaszi_gomboc_az_elrontottbol_pompas_fogasok_egyik_sztarja/full_commentlist/1#c30389826
Válasz erre: Malfatti a könnyű, tavaszi gombóc - az elrontottból pompás fogások egyik sztárja
2016-05-28T20:20:06+02:00
2016-05-28T20:20:06+02:00
Habliliom
http://blog.hu/user/1000494
<a href="http://habliliom.blog.hu/2016/05/14/malfatti_a_konnyu_tavaszi_gomboc_az_elrontottbol_pompas_fogasok_egyik_sztarja?full_commentlist=1#c30388860" class="reply_nick_618973" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 30388860 );">@labirintus1</a>: Sajnálom, hogy nem állt össze, nem tudom, mi lehetett a gond. Mindig ezekkel a mennyiségekkel készítem, és a ricottát is a közértben szerzem be. A kész malfatti állaga olyan, mintha valóban egy tésztaburok nélküli töltelék lenne. ez persze így nem sokat mond, csupán jelezni akartam, hogy lágy és könnyű. Remélem azért nem szegte a kedvedet :)
https://habliliom.blog.hu/2016/05/14/malfatti_a_konnyu_tavaszi_gomboc_az_elrontottbol_pompas_fogasok_egyik_sztarja/full_commentlist/1#c30388860
Válasz erre: Malfatti a könnyű, tavaszi gombóc - az elrontottból pompás fogások egyik sztárja
2016-05-28T20:11:35+02:00
2016-05-28T20:11:35+02:00
labirintus1
http://blog.hu/user/618973
Megcsináltam, finom lett.<br />
<br />
Nekem ennyi liszttel, illetve keményítővel nem állt össze, úgyhogy kénytelen voltam grízt tenni hozzá. A végeredmény egy sós fúrógombóc lett. Valószínűleg nálunk hígabb a ricotta, mert a spenót rendesen ki volt nyomva.
https://habliliom.blog.hu/2016/03/13/szilvalekvarral_a_kozepen_egy_gyors_es_egy_kremmel_retegezett_finomsag/full_commentlist/1#c29772726
Válasz erre: Szilvalekvárral a közepén – egy gyors és egy krémmel rétegezett finomság
2016-03-14T10:18:06+01:00
2016-03-14T10:18:06+01:00
Habliliom
http://blog.hu/user/1000494
Örülök, hogy tetszik! A szilvalekvár barátoknak köszönhetően egyenesen Tarpáról érkezett, de egészen biztos, hogy számos helyen lehet kapni.
https://habliliom.blog.hu/2016/03/13/szilvalekvarral_a_kozepen_egy_gyors_es_egy_kremmel_retegezett_finomsag/full_commentlist/1#c29770678
Válasz erre: Szilvalekvárral a közepén – egy gyors és egy krémmel rétegezett finomság
2016-03-14T10:13:09+01:00
2016-03-14T10:13:09+01:00
zs58
http://blog.hu/user/764984
Szia, hol vetted a tarpai cukormentes szilvalekvárt? Nagyon jól néz ki a sütid. Köszi a választ.
https://habliliom.blog.hu/2016/03/05/a_la_sztroganov_megunhatatlanul/full_commentlist/1#c29719152
Válasz erre: A'la Sztroganov - megunhatatlanul
2016-03-06T15:30:57+01:00
2016-03-06T15:30:57+01:00
nemszólokmégegyszer
http://blog.hu/user/827136
Hát ez teljesen új. Készítettem már hátszínből /kinek futja bélszínre/, sertésből, szárnyasból, de ez sem tűnik rossznak. Sőt!
https://habliliom.blog.hu/2016/02/06/mennyei_minyon_dioval_es_mogyoroval_liszt_nelkul/full_commentlist/1#c29511526
Válasz erre: Mennyei minyon - dióval és mogyoróval (liszt nélkül)
2016-02-07T12:17:21+01:00
2016-02-07T12:17:21+01:00
Étteremkritikus
http://blog.hu/user/225261
A mandulára kevesebb ember allergiás, mint dióra és mogyoróra, szerencsére mandulaliszttel is működhet a recepted.
https://habliliom.blog.hu/2015/11/28/citrusos_karikak_egyszeruen/full_commentlist/1#c29198158
Válasz erre: Citrusos karikák egyszerűen
2016-01-21T11:36:56+01:00
2016-01-21T11:36:56+01:00
Habliliom
http://blog.hu/user/1000494
Örülök, hogy elkészítetted, és remélem sikert aratott! Ez egy citrusos recept, a bussola újragondolása. Természetesen az összetevőket lehet cserélgetni, helyettesíteni, de akkor egészen más lesz a végeredmény :) A linzertészta kicsit más, azzal is sokféle dolgot lehet kezdeni. akadnak nálam olyan receptek is, sőt jönnek is még! Szeretettel látlak a virtuális konyhában itt és a FB-oldalamon is!
https://habliliom.blog.hu/2015/11/28/citrusos_karikak_egyszeruen/full_commentlist/1#c29197850
Válasz erre: Citrusos karikák egyszerűen
2016-01-21T11:28:35+01:00
2016-01-21T11:28:35+01:00
dodszy
http://blog.hu/user/255787
Köszönöm a receptet, karácsonyra terveztem, de csak most sikerült megsütnöm. Narancslikőr helyett narancslevet tettem bele (és nem is színeztem :)).<br />
Azt szeretném kérdezni, hogy ugye szerinted is meg lehetne sütni úgy, mint egy linzert, sütikiszúróval, nem karikában? Illetve szerinted milyen lenne kókuszreszelékkel vagy darált dióval? Azzal mennyi lisztet kellene helyettesíteni? Köszönöm szépen a választ!
https://habliliom.blog.hu/2016/01/10/aszalt_afonyas_ricottatorta_liszt_nelkul/full_commentlist/1#c29050212
Válasz erre: Aszalt áfonyás ricottatorta - liszt nélkül
2016-01-11T21:59:10+01:00
2016-01-11T21:59:10+01:00
Habliliom
http://blog.hu/user/1000494
:)
https://habliliom.blog.hu/2016/01/10/aszalt_afonyas_ricottatorta_liszt_nelkul/full_commentlist/1#c29049634
Válasz erre: Aszalt áfonyás ricottatorta - liszt nélkül
2016-01-11T21:51:45+01:00
2016-01-11T21:51:45+01:00
Erzsi Fehér
http://blog.hu/user/1019306
Nagyon fincsi lehet ,imádjuk az aszalt áfonyát,ki fogom próbálni.Köszi
https://habliliom.blog.hu/2015/05/30/janos-napig_ne_feledd_7_heten_at_a_spargat_edd/full_commentlist/1#c27212428
Válasz erre: János-napig ne felejtsd el: 7 héten át a spárgát (jó) enned!
2015-06-01T15:19:10+02:00
2015-06-01T15:19:10+02:00
Kyria
http://blog.hu/user/437767
Szerintem a zöld nyugodtan lehet vastagabb szárú, ha friss, egyáltalán nem kemény, nem fás. Én főzeléknek szoktam cukkinivel, vagy rakott zöldségnek szintén cukkinivel, paradicsommal, padlizsánnal, esetleg hámozott kaliforniai paprikával. Ha közé rakok picit elősütött bacont akkor laktató, ha nagyon fogyókúrás akarok lenni, akkor Philadelphia Light, 12 %-os tejföld megy rá.<br />
Régebben fehéret szoktunk venni, de ez évtől már teljesen átpártoltunk a zöldre, sokkal kevesebb a vacakolás vele és nekem speciel jobban is ízlik.
https://habliliom.blog.hu/2015/05/30/janos-napig_ne_feledd_7_heten_at_a_spargat_edd/full_commentlist/1#c27211412
Válasz erre: János-napig ne felejtsd el: 7 héten át a spárgát (jó) enned!
2015-06-01T12:25:12+02:00
2015-06-01T12:25:12+02:00
Zsalugater
http://blog.hu/user/50875
Egyszer ettem spárgát, éttermeben, nagyon finom volt. Azután sokáig próbálkoztam vele, de az összes, amit én főztem, keserű, szálkás, ízetlen lett, úgyhogy egy idő után feladtam
https://habliliom.blog.hu/2015/05/30/janos-napig_ne_feledd_7_heten_at_a_spargat_edd/full_commentlist/1#c27208172
Válasz erre: János-napig ne felejtsd el: 7 héten át a spárgát (jó) enned!
2015-05-31T22:10:00+02:00
2015-05-31T22:10:00+02:00
Habliliom
http://blog.hu/user/1000494
A megbízható forrásból származó friss zöldség viszi a pálmát, ehhez kétség sem fér.
https://habliliom.blog.hu/2015/05/30/janos-napig_ne_feledd_7_heten_at_a_spargat_edd/full_commentlist/1#c27207874
Válasz erre: János-napig ne felejtsd el: 7 héten át a spárgát (jó) enned!
2015-05-31T22:05:59+02:00
2015-05-31T22:05:59+02:00
Dr. Fred Edison
http://blog.hu/user/238574
Nekem eddig semmilyen rossz tapasztalatom nem volt a vastagabb fehér spárgával, se üregeset se fásat nem találtam még, mindig ugyanolyan jó volt mint a többi. Biztos az is számít honnan veszi az ember(Fény utca), mindenesetre én kifejezetten azt szeretem, már csak azért is mert pucolási szempontból gazdaságosabb.:-)
https://habliliom.blog.hu/2015/05/24/udvozlunk_a_blog_hu-n_46536/full_commentlist/1#c27207724
Válasz erre: Mini képviselőfánkok zamatos eperszemekkel
2015-05-31T21:25:38+02:00
2015-05-31T21:25:38+02:00
Habliliom
http://blog.hu/user/1000494
Kedves Judit, köszönöm szépen, nagyon örülök :)
https://habliliom.blog.hu/2015/05/24/udvozlunk_a_blog_hu-n_46536/full_commentlist/1#c27207114
Válasz erre: Mini képviselőfánkok zamatos eperszemekkel
2015-05-31T21:22:56+02:00
2015-05-31T21:22:56+02:00
Judit Mihály
http://blog.hu/user/991908
Kedves Hablili!<br />
<br />
Nagyon szeretem a receptjeidet, olvasni és elkészíteni is! Ez is egy szuper ötlet , imádni fogja a családom!<br />
Köszonet!<br />
Üdvözlettel, Judit.
https://habliliom.blog.hu/2015/05/30/janos-napig_ne_feledd_7_heten_at_a_spargat_edd/full_commentlist/1#c27206256
Válasz erre: János-napig ne felejtsd el: 7 héten át a spárgát (jó) enned!
2015-05-31T17:55:44+02:00
2015-05-31T17:55:44+02:00
Habliliom
http://blog.hu/user/1000494
Nagyon sok múlik azon, milyen fajtájú spárgához jut hozzá az ember, a zöldnél valóban van olyan, amit egyáltalán nem kell hámozni, de van, aminek nem árt :) A magam részéről egy kicsit azért minden zöld spárga végéből hámozok. A fehérnél pedig nem is kérdés, végig meg kell hámozni.
https://habliliom.blog.hu/2015/05/30/janos-napig_ne_feledd_7_heten_at_a_spargat_edd/full_commentlist/1#c27205388
Válasz erre: János-napig ne felejtsd el: 7 héten át a spárgát (jó) enned!
2015-05-31T17:53:08+02:00
2015-05-31T17:53:08+02:00
élhetetlen
http://blog.hu/user/648369
Nagyon jól néz ki. Amit írok, inkább kiegészítésnek szánom. Én a fehérre esküszöm, szelídebb az íze, és a hámozással együtt is kevesebb a veszteség, mint a zöld spárga letört egyharmada. Szezon. Ebbe a krémbe, vagy az általam preferált spárgafőzelékbe megfőzve kerül az alapanyag. Nem katasztrófa, ha a mélyhűtőben szétesnek kicsit a rostok, az íz tökéletes marad. Négy kilót hörcsögöltem be a télre, (centis darabokra vágva), mikor már nem lesz szezon. Ehhez még, ha daraboltan kívánjuk felhasználni, érdemes megkeresni a törött spárgát, mert az, hogy nem tudják már glédába állítani, az élvezeti értékéből nem von le semmit. Úgyis feldaraboljuk. (Lehel piac, Bosnyák tér, amiről tudok, és féláron van a kötegelthez képest).
https://habliliom.blog.hu/2015/05/30/janos-napig_ne_feledd_7_heten_at_a_spargat_edd/full_commentlist/1#c27205116
Válasz erre: János-napig ne felejtsd el: 7 héten át a spárgát (jó) enned!
2015-05-31T17:52:20+02:00
2015-05-31T17:52:20+02:00
Szelid sunmalac
http://blog.hu/user/144625
Epp olvasas kozben eszem a finom grillezett spargat (zoldet) hollandi martassal. Igen, Nemetorszagban.<br />
Viszont a zoldet egyaltalan nem kell hamozni.