Habliliom Könnyed Konyhája

Rebarbara pitébe foglalva

2017. április 30. - Habliliom

A szezon talán legüdítőbb pitéje készült most a konyhában, méghozzá friss rebarbarával. Omlós tészta, őrölt dió, friss rebarbara, némi málna (egyelőre a mélyhűtőből), valamint egy könnyed vaníliás réteg alkotja ezt a nem mindennapi pitét. Mit is tud a rebarbara? A nálunk termő, piacokon,…

Tovább

Zöldspárga-krémleves gyömbérrel és tökmagolajjal

Szeszélyes időjárás ide vagy oda, tavasz van, csalhatatlanul itt a spárgaszezon. A spárgát egyszerűen nem lehet megunni, és mindenféle formában annyira jó (ráadásul nagyon egészséges is), hogy ebben a néhány hétben, amíg kapható, rendszeresen szerepel az étlapon. Szeretjük csak úgy magában főzve,…

Tovább

Színes, könnyed rolád háromféle töltelékkel

Ünnepi komoly lakomák után igazán jól jönnek a változatos, izgalmas, mégis kímélő fogások! Ezek között is akadnak, amelyek akár könnyű főfogásként, előételként, sőt bulikra feltálalható harapnivalóként is garantáltan sikert aratnak. Látványosak, különlegesek és…

Tovább

Fehér csokoládés marcipánkrémmel töltött mandulás linzer

Ha hosszú hétvége, ünnep, általában több idő jut a konyhai ténykedésre, és szinte garantált, hogy valami ínycsiklandó újdonságot is készítek. Az aprósütemények lelkes híveként ilyenkor sem hiányozhat a műfaj valamely kipróbált, illetve újonnan kikísérletezett darabja (vagy akár mindkettő) a…

Tovább

Gyors kókuszos csiga - elronthatatlan sütemény könnyedén

Minimális előkészület, maximális ízhatás – a gyors kókuszos csiga a megmaradt tojásfehérjék felhasználása apropójából kerekedett sütemény, de olyan sikeresnek bizonyult, hogy ezután is ez lesz az etalon. A rendszerint élesztős, néha sütőporral lazított zsiradék hozzáadásával készült omlós tésztás…

Tovább