Habliliom Könnyed Konyhája

Lilahagymaleves finom fűszerekkel

2017. január 18. - Habliliom

A levesek a világ majd’ minden konyhájában igen népszerűek. Hideg időben  a forró leves valódi energiaforrás. A hagymaleves amellett, hogy szinte fillérekből kihozható, nagyon finom, valódi gyógyító is a zimankóban. A hagymafélék antibakteriális, immunerősítő…

Tovább

Gesztenyekrémes keksztekercs párizsi krémbe burkolva

Igazi retrodesszert újragondolva

Sokunk gyerekkorának nagy kedvence volt a vajkrémmel töltött keksztekercs, ami hol egyszerűen kekszmorzsába, hol pedig kókuszreszelékbe forgatva került a süteményes tálra. Volt, hogy alig bírtuk kivárni, míg kellően megszilárdult, már osontunk a frizsiderhez, és egy-egy szelettel megrövidítettük a…

Tovább

Jeruzsálemi articsóka avagy csicsóka: melegítő levesbe vele!

Selymes krémleves jeruzsálemi articsókával, tökmagolajjal, friss citromlével

Mostanság, hogy nem is repkednek, inkább száguldoznak a mínuszok, ki ne vágyna finom, testet-lelket átmelegítő levesekre? Az sem árt, ha selymesen krémes, aromás, egyszerűen elkészíthető és még különleges, sőt egészséges is. A csicsóka vagy elegáns nevén jeruzsálemi articsóka remek alapanyag. Nem…

Tovább